Criptomonede și criptoneștiutori

În ultima vreme parcă au explodat emisiunile, știrile și informațiile despre criptomonede. Ba unele ziare au început să scoată ediții speciale, suplimente sau rubrici dedicate acestui noi univers cripto. Un exemplu este în imaginea de mai jos, din revista Capital.

criptomonede - Capital

Problema cu chestia asta e că toate aceste resurse de informații au apărut după ce bitcoinii au atins valori colosale, devenind astfel extrem de râvniți. Înainte, când mai nimeni nu dădea doi bani pe ei (la propriu și la figurat), nu existau astfel de știri. Ori asta înseamnă că cei care scriu despre acest subiect sunt cam pe margine. Pentru că dacă nu erau pe margine, ar fi fost implicați în domeniu încă de acum mulți ani.

Într-un fel, jurnaliștii și bloggerii care scriu despre bitcoini, în marea lor majoritate, sunt ca ziariștii din presa de scandal, care scriu despre tot felul de vedete și viața luxoasă pe care ele o duc. Scriu despre, dar de pe margine, că ei n-au banii vedetelor respective. Și nu trăiesc în lumea lor. Doar încearcă să le mai facă câte-o poză pe ascuns.

Cel mai tare argument că jurnaliștii care scriu despre criptomonede sunt pe dinafara subiectului este că dacă ar fi în mijlocul lui, s-ar fi îmbogățit de mult și nu ar lucra pe salariul de presar, scriind știri la kilogram despre monedele digitale care te-ar putea îmbogăți dacă ești informat la timp de către ei și afli cum funcționează.

Lasă un răspuns