Două probleme curente și o criză la orizont

Citesc pe Digi24 că Joe Biden a semnat un ordin care prevede vaccinarea obligatorie a tuturor angajaților contractuali până pe 8 decembrie. Altfel, aceștia urmează să fie dați afară, deși angajatorii ar avea o anumită marjă de manevră în ce privește concedierea, putând să-i concedieze gradual, pentru a nu se crea haos. Dar cum să nu se creeze, când probabil 50% dintre angajați sunt împotriva vaccinării?

furtuna

În Wichita, statul Kansas, aproape jumătate din cei aproximativ 10.000 de angajați ai companiilor din domeniul aeronautic Textron și Spirit AeroSystems rămân nevaccinați împotriva Covid-19, riscând să-și piardă locurile de muncă pentru a se opune mandatului federal care impune inocularea, potrivit unui oficial de sindicat.

E scandal mare pe acolo, mii de angajați protestează, invocând tot felul de motive ca să nu se vaccineze, inclusiv de natură religioasă. În timpul ăsta, o mulțime de vase cu mărfuri stau la coasta SUA neputând fi descărcate din lipsa de personal, așa că unele magazine sunt cam goale. Deci, avem o primă problemă, dată de colapsul economic atunci când dintr-o dată jumătate din oameni nu-ți mai vin la lucru.

A doua problemă este dată de direcția pe care merge Uniunea Europeană în ce privește poluarea: se dorește a se renunța tot mai mult la energia clasică și a se trece la “energie verde”, nepoluantă. Problema? O vedem deja în scumpirea curentului electric nu doar la noi în țară, ci peste tot. Și ăsta e doar începutul.

Dacă lucrurile merg tot așa, anticipez o criză cum n-a mai văzut omenirea poate niciodată în istoria ei recentă și pe lângă care speculațiile mele legate de blackout sunt mici puiuți, pe lângă care inflația ce începe acum e doar abc-ul grădiniței, începutul începutului. Sper să mă înșel, dar știți cum era mitul Cutiei Pandorei?…

Lasă un răspuns