Ne-am întors de unde-am pornit

Ce s-a schimbat pe plan politic în ultima perioadă? Răspunsul scurt și cuprinzător este că mai nimic. În continuare îl avem pe Iohannis președinte. Doar că acum în co-participare cu Ciolacu.

ciolannis

Sigur, am putea spune că venirea PSD-ului la putere este o noutate, după cât de mult i-a înjurat Iohannis pe pesediști, numindu-i “ciuma roșie”. Dar este oare (o noutate)? În fond, pesediștii au re-venit la putere, deoarece erau și înainte. Iar Iohannis, înainte de a fi extrem de virulent împotriva PSD-ului, s-a afișat alături de Dragnea și de restul, aduceți-vă aminte de propunerea lui ca premier pe vremea lui Băsescu. Parcă cu USL-ul. Mno, tot la USL am ajuns și acum. Cât despre PNL, după ce Cîțu a fost demis la scor din funcția de premier prin moțiune de cenzură, Cîțu este acum unul dintre cei mai puternici oameni de stat, ca șef al PNL și președinte al Senatului. Iar Ciucă, care a fost propus premier după eșecul cu Cioloș și și-a depus mandatul, este acum prim-ministru.

Și astfel, ne-am întors de unde-am plecat. Ne-am întors, ca neam. Singura diferență apărută în spațiul mioritic al ultimilor ani este partidul AUR, cu un surprinzător 11% la alegeri. Precum și faptul că nu a fost spart sau dizolvat, așa cum a fost Partidul Poporului – Dan Diaconescu. Dar AUR e un partid pe care încă nimeni nu îl ia în serios.

Welcome USL 2.0!

Lasă un răspuns