Trei lucruri mișto la Penny

În seara asta am fost la Penny, să fac cumpărături. Sau mai degrabă provizii. Că vine iarna și vin scumpirile și vine inflația, care deja a venit, și așa mai departe. Și am observat niște lucruri mișto. În primul rând, radioul.

banuti

Știați că există Penny FM? Un post de radio cât se poate de obișnuit, cu diferența că din când în când, și anume foarte des, bagă știri care au legătură cu magazinul. Așa am aflat că poți să-ți cumperi de la ei diverse produse la reducere. Și că Penny susține femeile și le oferă oportunități dacă se angajează la ei. Și că se mai deschid 4 magazine Penny în țară, dintre care două în București și două în Ilfov. Ba chiar îi menționează pe angajații a căror zi de naștere urmează în ziua următoare, din toată țara, pe nume.

Bine, e clar un radio pentru a-și face reclamă, dar vă zic cu mâna pe inimă că după ce am ascultat (vrând-nevrând) câteva zeci de minute bune din programul lor, mă declar mai plăcut delectat de el decât de o voce care să-mi tot repete că-i bine să mă spăl pe mâini și să port mască și mănuși și să plătesc cu cardul, decât o muzică generică în fundal sau decât o tăcere surdă. De fapt, abia după ce dai de un post de radio într-un magazin îți dai seama de tăcerea care există la celelalte.

A doua chestie mișto e că la fiecare 20 de lei cheltuiți primești un fel de abțibild și dacă strângi 5, ai o reducere babană la niște caserole termoizolante mișto. Bine, promoția asta nu-i nimic ieșit din comun, fiecare magazin are de obicei câte ceva, dar mie mi-a plăcut sistemul, ideea. E stimulentă, e ca un joc. Apropo, evident că nu-s plătit de Penny ca să scriu asta, articolul de față nu e sponsorizat.

În sfârșit, la casă era un anunț cum că dacă le duci 50 de lei în monede, îți dau 50 de lei în bancnote și încă 5 lei bonus. Cred că vor monede pentru a putea da rest la populație. Și asta-i cea mai mișto dintre toate, pentru că am acasă, de pe vremea lui Pazvante, o pungă cu bani de câteva kilograme și iată cum aș putea scăpa într-un mod constructiv de ea, vânzând bani la kilogram! Și cea mai tare chestie e că majoritatea monedelor pe care le am sunt de un ban. Bănuți, adică pennies! 🙂

Lasă un răspuns