Cercetătorii avertizează: iarna e frig

Mi-a trecut pe sub ochi o referință la acest articol, care, citând un studiu publicat în The Sun, ne avertizează cu privire la efectele pe care le poate avea temperatura scăzută asupra corpului nostru: nici mai mult nici mai puțin decât cheaguri de sânge și stop cardiac! Chiar și o mică scădere a acului termometrului poate duce la o creștere statistică a deceselor, spun respectivii cercetători.

barbat iarna

Acum, mi se pare mie, sau am devenit o planetă de fricoși? Întotdeauna, în fiecare iarnă, mai apăreau la televizor știri cu câte un cerșetor înghețat, dar dincolo de asta iarna nu i-a procat nimănui fiori pe șira spinării. Unde sunt poveștile din bătrâni cu înfruntatul gerului crunt, sau jocurile noatre din copilărie, când ne trânteam în zăpadă și frigul ne era prieten? Sau este ceva legat de pandemie, în scenariul ăsta care să ne facă să  stăm mai mult în case? Sau pur și simplu, de când cu covidul, am devenit cu toții mult mai panicați din orice, așa încât ne speriem de o răceală, de un nas înfundat, de un strop de apă când nu avem umbrela, și atunci acestea sunt temele pe care se discută, se scrie și se realizează cercetări acum? Nu pricep.

Dacă e s-o luăm așa, și temperaturile ridicate pot provoca diverse. Și cred că sunt mai periculoase decât cele scăzute, de care cumva te protejezi fără să-ți spună nimeni, că nu ieși în tricou iarna. Apropo: cum se pupă știrea asta cu încălzirea globală? Care zice că iernile de acum sunt mai blânde decât cele din trecut? Mă rog. Vă doresc o iarnă care să vă pună sângele în mișcare într-un mod stenic și sănătos.

romantismul iernii

Lasă un răspuns