Epopeea unui ministru plagiator

Ministrul despre care presupunem că ar fi plagiator se numește Florin Roman. Iată ce se spune pe HotNews despre el:

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut ministrului Digitalizării, liberalul Florin Roman, să-și clarifice situația legată de suspiciunile de plagiat, iar acesta a spus că va face tot posibilul să clarifice lucrurile în cel mai scurt timp, au declarat marți surse guvernamentale. Demisia ar fi un gest onorabil, au spus sursele.

“Este o chestiune de decizie personală și care trebuie să urmeze niște proceduri instituționale cum s-a întâmplat în toate cazurile. Dumnealui (n.a Florin Roman) a zis că va face tot posibilul astfel încat în cel mai scurt timp să-și clarifice situația. Demisia ar fi un gest onorabil. Nu cred că nu va recurge la o demisie onorabilă.”, au precizat surse guvernamentale.

Despre ce este vorba?

Florin Roman nu a vrut să prezinte public lucrarea sa din CV, sau a zis că n-o găsește. În schimb, a prezentat 10 pagini din lucrarea de master. Acestea au fost găsite ca fiind 100% copiate, inclusiv cu greșeli de exprimare. (via O Poziție).

Haideți să speculăm: voi vă dați seama? Vă dați seama că omul ăsta, ajuns ministru, efectiv era unul de-ai lor? Că nu-l oprea nimic, că nu-i stătea nimic în cale? Și acum s-a făcut de cacao și probabil va părăsi scena ministerială dintr-o prostie? Era plagiator, a știut că este, și ca să se scoată a trimis alte pagini, din altă lucrare, și a trimis niște pagini care și ele erau 100% plagiate? O adevărată tragedie grecească.

Și vă dați seama cam ce oameni ajung acolo și care sunt criteriile de selecție ale partidelor politice? Oare colegii lui nu știau de chestia asta, sau pur și simplu nu-i interesa înainte să fie pusă pe agenda publică? Și câți or mai fi plagiatori, dar poate nu-i cunoaștem noi, că nu trimit la ziar exact paginile copiate, ca Roman?

Nici nu știu dacă e de la PSD sau PNL, dar ce mai contează?

Ion Iliescu - PNL

No Responses

Lasă un răspuns