O idee teribilă de blog

Gândindu-mă la ce blog nou aș putea să-mi mai fac, mi-a venit o idee: blog de știri copiate! Desigur, nu neapărat copiate ad-literam. Ci inspirate din alte publicații și rescrise cu cuvintele tale, pentru că nu-i ilegal să preiei o idee, sau traduse din surse externe. Simplu, rapid, ușor!

stiri

Un astfel de blog ar avea cel puțin 4 avantaje. Primul este că ar fi ușor de creat conținut pentru el, deoarece ai avea în fiecare zi la dispoziție material nou de prelucrat. Nu s-ar mai pune problema să ai vreo pană de inspirație. Al doilea avantaj este consistența: ai scrie mereu articole de un anumit tip, mai exact știri, poate chiar dintr-un anumit domeniu. Al treilea avantaj e interesul crescut al cititorului obișnuit pentru astfel de articole. Și al patrulea este viteza crescută cu care poți redacta aceste articole, prin comparație cu articole creative sau cu pretenții literare sau de altă factură mai dificilă.

Așadar, mi-a venit această idee de blog și mi-am zis că este o idee strălucită și chiar extraordinară! Până când mi-am dat seama că majoritatea, dacă nu cumva aproape toate site-urile de știri din România se ghidează, funcționează și au la bază această idee. Teribil de proastă idee, vă spun!

Lasă un răspuns