Daniel Băluță și barierele

Daniel Băluță, primarul sectorului 4 din capitală, are o problemă cu unii concitadini care aleg să vandalizeze barierele instalate în parcările de pe trotuare. El spune că huliganii se vor alege cu dosar penal, și poate face asta, deoarece respectivele parcări sunt prevăzute cu camere video având o rezoluție destul de bună.

bariera - drum inchis

Dar uitați-vă cum a instalat aceste bariere. În clipul din acest articol se vede că ele sunt puse într-un mod pe care eu l-aș numi cel puțin neinspirat. Să lași doar câțiva centimetri de trotuar liber pentru pietonii care vor să circule pe acolo este de asemenea un abuz, poate și mai mare decât să distrugi barierele. Că opera de distrugere este doar o reacție la ceva ce te-a enervat deja și n-ar fi trebuit să.

Eu nu locuiesc în sectorul 4, dar, din ce se vede în ultimul clip, strict ca opinie personală, aceste bariere transformă o plimbare pietonală prin oraș într-un sport cu obstacole. Iar dacă ești într-un grup, e și mai dificil. Pe film se vede chiar că unele „vandalizări” ale barierelor sunt pur și simplu efecte involuntare ale unor accidente, în care nu atât bariera, cât mai ales pietonul este accidentat.

Tot ca opinie personală: nu-i mare lucru să greșești, o facem cu toții, dar atunci când un lider o dă de gard și feedback-ul pe care îl primește e un masiv thumbs down, de regulă se corectează sau încearcă altceva. Nu perseverează într-o chestie în care primește atât de multe semnale că nu e bine. În schimb, Daniel Băluță e foc și pară pe cei care „vandalizează”. Poate cineva ar trebui să-i pună și primarului un semn de stop?

sursă foto

Lasă un răspuns