CPL Concordia iese de pe piața de gaz din România

Conform notificării trimisă clienților săi odată cu factura de luna trecută1, de astăzi CPL Concordia se retrage din postura de furnizor de pe piața de gaz din România. Aceasta nu este o glumă de 1 aprilie, deși am înțeles că practic s-ar putea ca CPL COncordia să mai livreze gaz o săptămână sau două peste termenul anunțat.

flacara aragaz

CPL Concordia este o firmă italiană care furniza gaze în câteva județe din Transilvania, cum ar fi: Cluj, Bistrița-Năsăud, Sălaj. Aparent, compania ar pune decizia pe seama volatilității prețurilor și instabilității legislative de la noi din țară. Clienții săi, în număr de câteva zeci de mii, cumulând atât persoane fizice cât și persoane juridice, au fost notificați și au avut la dispoziție 3 săptămâni să-și caute alt furnizor, operațiunea de trecere la furnizorul ales de ei și semnarea unui nou contract fiind gratuită.

Nu a fost necesară rebranșarea fizică, căci gazul va continua să curgă prin aceleași conducte, iar CPL Concordia va continua să asigure mentenanță, doar că nu va mai livra gaze. Factura va veni de la alt furnizor. Cei care nu au făcut un contract nou nu vor rămâne fără gaz, ci vor fi mutați automat la un furnizor agreat de ANRE. Deocamdată, prețul va fi același la toți furnizorii, plafonat de stat timp de un an.

Citind astfel de știri începi să te gândești la cât de solidă este cu adevărat infrastructura pe care se sprijină viața ta și ce faci dacă aceasta, în condițiile tot mai instabile din ultimii ani, se năruie dintr-o dată, asemenea unui castel de nisip.


  1. de fapt, factura emisă în luna martie pentru consumul de gaz din luna februarie 

No Responses

Lasă un răspuns