Uite gazul, nu e gazul!

De vreme ce n-am mai postat de o lună și ceva, revin la ultimul articol – publicat pe acest blog la data de 1 aprilie, în care vă spuneam că CPL Concordia se retrage de pe piața de gaz din România, rămânând să se ocupe doar de partea de mentenanță. Ei bine, știrea s-a dovedit a fi… un fel de glumă de 1 aprilie.

aragaz

Concret, știrea a fost serioasă, reală. Abonații au fost anunțați cu o lună în avans că au la dispoziție 3 săptămâni să-și găsească un alt furnizor. Dar poate că data de 1 aprilie, la care urma ca CPL Concordia să nu mai livreze gaz, și-a pus amprenta pe decizia firmei, căci aceasta s-a răzgândit.

Motivul răzgândirii îl constituie faptul că Guvernul României a plafonat prețul gazului, cred că la 0,31 de lei pe kilowat, timp de un an, astfel încât gazul va avea același preț la oricare furnizor, statul acoperind deficitul creat. Așadar, a dispărut instabilitatea citată ca motiv al ieșirii de pe piață și faptul că aceste prețuri erau prea mari iar unii clienți nu le puteau suporta (și nici nu puteau fi deconectați în această perioadă, conform legii).

De altfel, guvernul a plafonat și prețul electricității, tot pentru un an. Mie-mi pare că e un fel de măsură care îi va ameți pe majoritatea românilor, deoarece nu-și dau seama că peste un an se vor trezi într-o situație mult mai dificilă, cu prețuri exorbitante.

O parte dintre clienții CPL Concordia au apucat să se mute la alți distribuitori. Cei care au rămas, vor continua să primească facturi de la firma italiană.

No Responses

Lasă un răspuns